Fotograf Produktionsbolag Stockholm PMAGI logo

Professionell Porträttfotografering för företag

Att tänka på vid företags porträttfotografering

Hur går det till och vad behöver ni som företag tänka på vid en porträttfotografering?

Att investera i professionell porträttfotografering är en viktig del av att bygga och underhålla ert företags varumärke. Dessa bilder representerar inte bara era anställda utan också företagets image och värderingar, er employer branding helt enkelt. Så, hur går denna process till, och vad är viktigt att tänka på inför fotograferingen? I detta inlägg utforskar vi de olika stegen och aspekterna ni som företag bör överväga för att säkerställa att ni får ut det mesta av er investering.

Förberedelser är A och O

Innan vi börjar fotografera är det viktigt att ni har en klar bild av vad ni vill uppnå med era porträtt. Det innebär att välja rätt produktionsbolag eller fotograf som inte bara har teknisk skicklighet utan även kan vägleda er genom beslutsprocessen. Viktiga överväganden inkluderar att välja en stil och image som passar ert företag, besluta om ni föredrar studiobakgrund eller bilder tagna i en specifik miljö, samt klädsel och uttryck hos era anställda. Dessa val kommer att påverka bildernas känsla och hur väl de representerar ert företag i bild.

Plats och Stil vid fotografering

Platsen för fotograferingen spelar en stor roll i det slutliga resultatet. Att fota i en miljö som speglar ert företags verksamhet kan lägga till en extra dimension till bilderna, medan en studiobakgrund kan ge en mer enhetlig och kontrollerad miljö. När ni väljer bakgrundsfärg i studion, tänk på hur den kompletterar ert företags färger och logotyp. Det är också bra att överväga logistiken kring platsen, speciellt om fotograferingen sker på ert kontor eller annan lokal.

Flexibilitet och Tillgänglighet

Det är sällan alla anställda kan närvara vid fotograferingen samtidigt. Diskutera med er fotograf hur ni kan hantera detta, kanske genom att använda ta en “tom” bild där fotografen sen kan “klistra” in personen. Vid ett senare tillfälle kan de som saknas fotograferas mot en jämn bakgrund som matchar tonen i de tidigare bilderna. Är det flera personer skulle vi rekommendera att man kommer tillbaka till samma plats och tar nya bilder. Vi på PMAGI dokumenterar alltid hur vi ställer våra blixtar och kamerans inställningar så att vi replikera fototillfället. Flexibiliteten att kunna lägga till eller ändra bilder vid ett senare tillfälle är värdefull, speciellt i större organisationer där personalomsättning kan vara en faktor.

Individuell Anpassning

Varje anställd är unik och detta bör reflekteras i deras porträtt. Det är viktigt att tillåta variation i uttryck och poser för att fånga varje persons personlighet. Samtidigt bör ni överväga om ni vill ha en enhetlig look för alla bilder eller om en mer varierad stil passar ert företag bättre. Att ha en bildansvarig inom företaget som väljer ut de slutliga bilderna kan säkerställa att alla bilder uppfyller era krav och håller en hög kvalitet. PMAGI levererar alltid vid porträttfotografering en urvals sida där ni går in och väljer era bilder. Detta leder till en smidig process för alla efter fotograferingen.

Bra att tänka på vid företags porträttfotografering:

Att följa dessa riktlinjer kommer inte bara att säkerställa att processen går smidigt, utan också att de färdiga bilderna blir en stolt representation av ert företag och dess anställda.

KONTAKTA OSS
DELA GÄRNA SIDAN I DITT NÄTVERK
pmagi fotograf stockholmpmagi fotograf stockholm