Fotograf Produktionsbolag Stockholm PMAGI logo

Timeout – Kundcase

Ett kreativt fotojobb med höga krav

Anna som är Art Director på TimeOut Production, kontaktade oss om att fota nya bilder åt hennes kund OneMed, en viktig leverantör av både tjänster och material till sjukvården. Tillsammans med Anna planerade vi på PMAGI hela uppdraget där vi först och främst gick igenom vilka slags bilder som kunden behövde, och hur vi skulle åstadkomma dem. Eftersom vi tidigare jobbat tillsammans med Time Out och för samma slutkund så kände vi till deras tonalitet och vi visste också att uppdraget skulle kräva hög teknisk och kreativ nivå. Syftet med bilderna var att bygga vidare på OneMeds bildbank med iscensatta bilder från affärsområden de saknade. Målgruppen är deras kunder, som består av privata och offentliga  vårdbolag, det vill säga B2B-försäljning. Men nivån var allt annat än en vanlig företagsfotografering. Detta blev reklambilder.

EFFEKTIV PROJEKTLEDNING & FORMSTARK GRAFISK PRODUKTION

Anna Roland Hedlund

Balansen mellan trovärdighet och tonalitet

En viktig utgångspunkt var hur vi bäst skulle iscensätta trovärdiga vårdsituationer som samtidigt höll rätt tonalitet i fråga om exempelvis färgton och komposition i bilderna. Anna på Time Out tog fram ett koncept som gick ut på att bilderna skulle ha vissa element av reflektion där OneMed porträtteras som högteknologiskt och modernt. Valet föll därför på att fota på OneMeds eget huvudkontor i Malmö, ett modernt komplex fullt av glaspartier och fönster från golv till tak som ger slående utsikt mot Öresund och bron till Danmark.

Casting och team

En av de stora utmaningarna var att hitta rätt människor att porträttera de olika vårdsituationerna. PMAGIs produktionsledare Anna genomförde en digital casting och annonserade bland annat efter barnfamiljer, gick igenom ansökningar och sållade ut de bästa alternativen att presentera för Anna på Time Out. Slutligen bokade vi de som passade uppdraget bäst och hittade även en för oss ny och riktigt vass make up artist/stylist med bas i Malmö, Sandra Haraldsen.

Lagom mycket rekvisita

PMAGIs fotograf Petter gjorde en stor del av förarbetet med att planera shotlisten. Med en tydlig och bra plan för vilka bilder som behövdes, plus kunskap om vilka möbler och annan inredning som fanns på plats på kontoret, kunde vi enkelt söka efter den rekvisita som behövde hyras in. En del grejer rymdes i hyrbilen som gick från Stockholm till Malmö inför fotodagarna, och annat – såsom en fullstor sjukhussäng och sängkläder, transporterades direkt till det tjusiga kontoret. Det var otroligt tillfredsställande att se sjukhussängen stå uppe på våning 7 efter allt koordinerande för att säkra att den överhuvudtaget skulle hinna fram i tid och dessutom rymmas i hissen.

In i minsta detalj

Fotodagarna var intensiva, utmanande och roliga! Fotograf Petter tänjde på gränserna för vad som är möjligt att utföra när det kommer till både kreativ höjd och antalet scenerier att hinna med och var som vanligt petnoga med att få ljuset precis rätt i varje bild. I många av bilderna var barn i fokus och då är det såklart extra viktigt att hålla glad och god stämning. Samtidigt kom vi på att en Ittala-vas i kundens färg framför kameralinsen gav rätt sorts effekt. Helt klart en fotografering där alla gjorde sitt yttersta för att skapa något speciellt.

Det handlar om medmänsklighet

Det viktigaste med dessa bilder var att bland allt äkta sjukvårdsmaterial och make up artisten Sandras trovärdiga sår som hon sminkade fram, visa mötet mellan människor. Och det är vi verkligen stolta över att ha åstadkommit. Kundens fantastiska team på plats såg till att vårdutrustningen användes på rätt sätt och hade fördrag med att vi behövde flytta en och annan gigantisk krukväxt för att komma åt de bästa vinklarna. Vi kunde helt och hållet fokusera på att fånga varma blickar och tröstande händer – allt för att understryka OneMeds höga  professionalitet och djupa kunskap om viktiga vårdinsatser. Att bilderna var efterlängtade märktes inte minst på den omfattande bildleveransen där retuschör Carl-Fredrik såg till att varenda bild höll rätt färgtoner och kvalitet. ”Vi är supernöjda! Glad att få jobba med er!” var spontan feedback som kom från Time Out när projektet gick mot sitt slut. Ett otroligt fint kvitto på vad vi som team på PMAGI kan göra.

Kolla gärna på behind the scenes-filmen här nedanför för ytterligare inblick i projektet och se några av de färdiga bilderna.

Projektledare/beställare: Anna Hedlund, Time Out Production

Produktionsledare: Anna Berg, PMAGI

Fotograf: Petter Magnusson, PMAGI

Retuschör: Carl-Fredrik Jensen, PMAGI

Make up/stylist: Sandra Haraldsen

KONTAKTA OSS
DELA GÄRNA SIDAN I DITT NÄTVERK
pmagi fotograf stockholmpmagi fotograf stockholm