Fotograf Produktionsbolag Stockholm PMAGI logo

Dags att bygga din egna Bildbank?

Skräddarsytt bildarkiv i Stockholm

Med en egen bildbank har du alltid tillgång till bilder som är rätt för ditt företag. Hos oss på PMAGI foto & film hittar du fotografer som skapar företagsbilder både för ditt omedelbara behov men också för att bygga upp din personliga bildbank över tid.

KONTAKTA OSS

Bygg upp din egna unika bildbank

Vi vågar påstå att det finns bilder i överflöd på de sidor som säljer generiska stockbilder. Men för att nå ut kommer du längst med egna bilder. I din kontakt med kunder, leverantörer och medarbetare så tror vi att du ska vara du och att ditt företag tjänar på autentiska bilder som stärker varumärket och hela företagets identitet. Vilken slags bilder just din bildbank ska innehålla kan vi forma tillsammans med dig. Det viktiga är att lyfta det unika med just ditt företag.


Jag vill bara tacka för en mkt bra tvådagars fotografering med Michael. Tack vare hans kreativitet, erfarenhet och ödmjukhet, tillsammans med bra planering med dig Anna, inför, så var vi väldigt effektiva.


– Josefin Malmgren – Head of Marketing TSS

Noggrant utvalda bildbanksbilder

En bra bildbank visar upp företaget från sin bästa sida: medarbetare som interagerar med kunder och varandra, produkter, tjänster och platsen ni finns på, samtidigt som de fångar essensen av arbetsmiljön och företagskulturen. Vilka rutiner är viktiga hos dig? Var möts folk och hur står ditt företag ut bland konkurrenterna? Det är antagligen sånt som gör sig bra på bild.

SE KUNDCASE
Pressbild i kontorsmiljö

Ett arkiv med bilder – när du behöver

• Sociala medier: Skapa en unik identitet i bruset.

• Hemsida: Visa ditt företags kärnvärden och tonalitet

• Nyhetsbrev: Fånga in läsaren med rätt bilder

Tryckt material: Ge rapporter och marknadsföring ett personligt uttryck

Uppdatera din bildbank kontinuerligt

Kom ihåg att hålla din bildbank levande. Allt eftersom ditt företag växer och trender skiftar så hjälper vi dig att hålla bildbanken fräsch och uppdaterad. Somliga bilder håller längre än andra, en del är så bra att de snabbt blir uttjatade, och ibland behövs nytt material som balanserar upp det befintliga. Med det i åtanke, att vi till exempel kommer förbi och fotar löpande några gånger om året, så blir tröskeln kanske lägre inför att sätta igång.

Pressbild i kontorsmiljö

Personlig bildbank är ovärderlig

Se gärna arbetet med bildbanken som något långsiktigt. Att bygga en egen bildbank över tid innebär på sikt att din kommunikation mot kunder, partners och andra intressenter är både kontinuerlig och personlig. Med oss på PMAGI så får du hjälp att kvalitetssäkra att alla dina bilder håller samma standard.

Guldkornen i ditt bildarkiv

Om du redan har ett arkiv med gamla bilder så kan vi hjälpa dig att hitta guldkornen som är värda att spara och bygga vidare på. Vi ser till så att dina bildbanksbilder är trovärdiga och håller rätt tonalitet. Och oavsett var i Sverige du befinner dig eller varifrån du behöver bilder så hittar du fotograf hos oss. Vi samarbetar med bildbanksfotografer över hela Sverige och världen där briefing och redigering i första hand sköts från vår bas i Stockholm. Om det bästa alternativet är att vår lokala fotograf reser så gör vi gärna det. Exempelvis när vi redan är inarbetade i liknande projekt i Stockholm eller att förarbetet är så detaljerat att det bästa är att den fotograf som redan är involverad även utför jobbet. Men om vi kan spara in på reskostnad så jobbar vi gärna med fotografer som redan finns på plats. Redigering och leverans följer då samma process som alltid och all kommunikation går som vanligt genom din produktionsledare hos oss.

Woman and here cow

Maximera användningen av bildbanken

Ett eget bildbanksbibliotek är som en skattkista att ösa ur. Publicera på hemsidan för att öka intresset för ditt företag, dela på sociala medier för att ge trovärdighet till dina inlägg, infoga i e-postkampanjer och nyhetsbrev för en proffsig inramning. Våra fotografer agerar gärna bollplank både före och under fotograferingen där vi gör vad vi kan för att din bildbank ska bli så mångsidig och användbar som möjligt.

Ett partnerskap byggt på expertis

Vi vill gärna vara din fotograf, men allra helst är vi din partner. Nån som du kan vända dig till återkommande och som känner ditt varumärke. Välkommen att arbeta tillsammans med våra fotografer, filmskapare och digitala experter för att höja din digitala marknadsföring. Vi är inte en bildbyrå, vi är ditt team.

Porträtt i industrilokaler for en pressbild

Uppstartsmöte bildbank

En bra bildbank ska passa in i ditt varumärke och ha en tonalitet som matchar allt från logotyp till layout och hur du uttrycker dig i text. Därför börjar vi alltid dessa uppdrag med ett digitalt möte för att prata ihop oss om känsla och uttryck i bilderna och även hur din verksamhet ser ut och vad som är intressant och viktigt att visa upp i bild. Vare sig du redan har en tydlig idé om vad du behöver eller om du inte har någon aning om var du vill börja så är det aldrig fel att sätta igång processen tillsammans med oss.

Förproduktion

Inför fotograferingen brukar vi ofta tjata om att det behövs en shotlist, eller en bildlista. Detta är en sammanställning av din beställning till oss och kan vara väldigt enkelt utformad. Ett gemensamt dokument med vad som ska fotas och gärna i en ordning som vi i förväg kommit fram till ger en smidig förflyttning av kamerautrustning genom dina lokaler är ett enkelt sätt för att ha koll på att alla idéer fastnar på bild. Med en bildlista blir hela fotograferingen av din bildbank effektivare och ger mer utrymme för spontana infall.

En annan sak vi kommer påminna dig om är att se till att medarbetare som ska vara med i bilderna är bokade och införstådda med ungefär hur mycket tid de behöver avsätta. Ibland är den bästa lösningen att boka modeller som agerar medarbetare och i så fall sköter oftast vi både casting, kontakt/koordinering med de modeller ni vill boka samt allt kring avtal och ersättning.

Vi har ett enkelt medgivande-avtal som vi anpassar för ditt företag om ni inte redan har ett liknande på arbetsplatsen som ni vill använda. Detta kan du även använda till egna medarbetare som deltar.

Det är också viktigt att det är extra snyggt på din arbetsplats inför fotograferingen. Försök att se lokalerna som en besökare gör och plocka bort dokument och dölj sladdar så gott det går. En del väljer att placera ut blommor, t ex i färger som passar in på företagets grafiska profil. Andra ser till att kopparna med logotypen är diskade och står prydligt staplade i konferensrummet. Och annars ser rena, fräscha vattenglas smickrande ut när vi till exempel iscensätter mötessituationer.

Fotografering

På fotodagen så brukar en fotograf oftast klara av hela jobbet tillsammans med er på plats. Vi jobbar med portabla blixtar som vi använder för att förstärka det naturliga ljuset som finns i lokalerna. Fast ibland är det bästa att släcka ner befintlig belysning.

Vi är självgående och kan fota oss igenom bildlistan på egen hand. Men bäst resultat blir det om du är med och jobbar med fotografen där ni bollar förslag och hittar spontana motiv och detaljer som är bra att fota. Vi tror att du blir nöjdare med urvalet bilder i efterhand om du varit med och påverkat vid fotograferingen.

Rent praktiskt är det också toppen om du ser till att alla medarbetare skriver under och håller koll på avtalen för medverkan.

Redigering

Efter fotograferingen gör vi ett urval med de bästa bilderna och skickar till dig som en länk till en webbsida där du väljer vilka bilder du vill använda. Valda bilder redigeras grundläggande som bas.

Leverans

Bilderna levereras med fri användning, i ett digitalt format med lämplig upplösning. Och eftersom vi vet att av en bildbank, oavsett hur stor, så är det oftast ett par bilder som används flitigast. Därför har du fortsatt tillgång till det oredigerade urvalet och kan söka upp och kolla på alternativa bilder för att komplettera beställningen när det behövs.

Förståelsen av den svenska marknaden

Vi må ha vår utgångspunkt strax söder om centrala Stockholm men våra individuella härkomster är lika många som vi är medarbetare på PMAGI. Så oavsett om ditt företag helst identifierar sig i den pulserande storstaden eller har sin bas på landsbygden så ser vi till att din bildbank speglar din koppling till platsen. Med den långa erfarenhet som våra fotografer har så hittar du även bred kunskap kring olika fotostilar och trender hos oss.

Engagemang över tid

Att bygga en egen bildbank är ingen engångsföreteelse. Och det kanske låter jobbigt, att ständigt uppdatera och förnya innehållet efter den föränderliga marknaden. Men ser det som en chans till att ständigt kunna förbättra. För oavsett förutsättningarna på den inbokade fotodagen så kommer du både ha klockrena bilder att använda under lång tid framöver och samtidigt kommer du antagligen se vilka ytterligare behov som finns. Tur då att du har kontakt med oss på PMAGI som ju redan gjort hela förarbetet med dig med att ta reda på vad vi ska fota och varför. Att boka oss för kompletterande fotograferingar blir därefter en rätt enkel sak.

Rätt bild gör skillnad

I en digital värld som svämmar över av bilder kan rätt bild göra all skillnad. Vi berättar din historia genom unika bilder och filmer i en bildbank som bara är din. Allt för att göra ditt varumärke synligt, trovärdigt och äkta.

Låter det bra?

Kontakta oss idag för att diskutera ditt behov av att bygga upp en egen bildbank i Stockholm eller resten av Sverige. Vi har samarbetspartners över hela Sverige. 

OM OSSFOTOFILM
KONTAKTA OSS

Hos oss på produktionsbolaget PMAGI AB Foto&Film i Stockholm jobbar ett effektivt team med bred kompetens och lång erfarenhet av foto- och filmproduktion. Vi kan ta hand om hela processen, från målgrupp, budskap & idé till färdig film och foto som ger rätt effekt. Vad är det för budskap du vill berätta? Hör av dig så spånar vi!